Hop til hovedindholdet

Dansk Facilities Management logo

Commissioning i driftsorganisationer


Dato og tid

Tirsdag d. 3. december 2024 kl. 08:30 til 15:30

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 24. november 2024 kl. 16:30

Sted

Dansk Facilities Management , Islands Brygge 26 6. sal, 2300 København S Dansk Facilities Management
Islands Brygge 26 6. sal
2300 København S

Commissioning i driftsorganisationer


På seminaret vil du få et konkret indblik i forskellige måder at organisere commissioningopgaven på og høre om erfaringer fra en række organisationer.

Sidder du med ansvaret for idriftsætning af ombygnings- eller byggeprojekter eller med commissioningopgaven i din organisation, og vil du blive klogere på, hvordan andre FM-organisationer håndterer commissioningopgaven? Så deltag i dette heldagsseminar, som Dansk Facilities Management, Maskinmestrenes Forening og Konstruktørforeningen arrangerer.

Flere og flere FM-organisationer, både private og kommunale, får egne commissioningkompetencer, der skal sikre en god og effektiv idriftsættelsesproces. På seminaret vil du få et konkret indblik i forskellige måder at organisere commissioningopgaven på og høre om erfaringer fra en række organisationer, der allerede har commissioning in-house. Oplægsholderne vil fortælle om deres processer, værktøjer og videregive gode råd til om commissioning.

Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne, samt dele egne erfaringer med de øvrige deltagere.

Seminaret er for dig, der arbejder med idriftsættelse af tekniske anlæg, renoverings- eller byggeprojekter.

Du kan forvente følgende på seminaret:

  • Indsigt i konkrete erfaringer med organisering og opbygning af intern Cx-organisation
  • Indsigt i gode og dårlige erfaringer med intern ledelse af Cx fra fire forskellige FM-organisationer.
  • Indsigt i, hvad det kræver af organisationen at styre Cx-processer
  • Mulighed for erfaringsudveksling med både oplægsholdere og øvrige deltagere om fordele og ulemper ved at have Cx-processen tæt på
  • Mulighed for netværksdannelse med andre FM-ere, der arbejder i krydsfeletet mellem drift og byggeri.

Og når du har deltaget i seminaret, vil du vide mere om:

  • Forskellige måder at organisere interne commissioningkompetencer på
  • Indblik i, og erfaringer fra, andres organisationers commissioningprocesser
  • Indblik i andre organisationers valg af commissioningværktøjer

Arrangementet er åbent for alle medlemmer af DFM, MMF og Konstruktørforeningen, bemærk deltagerbetaling.

Der vil ikke være egentligt undervisning i commissioning, men fokus på erfaringsudveksling og best practise.

Oplægsholdere  (med forbehold for ændringer)

Uffe Hofmann Hansen er Senior Commissioning Manager hos Region Sjælland.

  • Region Sjælland har bygherre standarder og krav for en klassisk DS3090 Cx-proces, og Uffes opgave er at funderer og eksekverer disse krav gennem den fulde proces, når RS bygger. RS har pt. bl.a. gang i flere store hospitals byggerier, og Cx-processen skal sikre at det der projekteres og udføres, også er i henhold til RS’s krav og behov, samt at det afleveres og dokumenteres iht. aftale.Uffe vil indføre os i den måde han leder processen på i dialog med byggeriets parter, med fokus på samarbejdet med entreprenører og rådgivere.

Ken Jensen er Facility Commissioning Specialist ved Topsoe A/S,

  • Ken har været hos Topsøe i i seks år, hvoraf de fem år var i driftsafdelingen og et år som CX-ansvarlig. Topsøe havde flere erfaringer med byggerier, der ved projekt aflevering ikke levede op til bygherre- og driftsafdelingens krav, hvilket betød udsat indflytning, omkostningstunge nedluk ved ombygninger m.m. Derfor kunne Topsøe se en stor gevinst ved at oprette en intern CX-organisation. Dette ansvar sidder Ken alene med, men sparrer også meget med Topsoe’s interne driftsspecialister. Ken vil fortælle om de erfaringer, der gjorde det nødvendigt for Topsøe at tage mere kontrol med kvalitetsstyringsprocesserne, erfaringer med at opbygge og implementere Cx-organisation, samt de første erfaringer. Vi kan se frem til at dykke ned i Do’s and Don’ts.

Allan Murphy Garbarsch er Driftschef for Campus Service DTU.

  • CAS DTU har i lang tid har krav til Commisioning på bygge og renoveringsprojekter for alle deres lokationer. Cx i CAS DTU har specielt fokus på den gode idriftsættelse og overlevering til driften. CAS’ professionelle stab skal have mulighed for at drifte deres nye bygninger fra dag ét. Dialogen med de fremtidige forskende og studerende brugere er vigtig i denne proces.Allan vil indføre os i DTU CAS’ metoder og processer, samt give eksempler på den læring det har givet over tid.

Ian Ostrowski, selvstændig konsulent og Construction manager for Fujifilm Diosynth Biotechologies.

  • Ian har mange års erfaring i Pharma industrien, både som driftsherre og som ansvarlig byggeleder, Cx-manager m.m.Pharma industrien er kendt for sine kontante krav til idriftsættelse, test og dokumentation, men Ian arbejder på at udvide dette med Cx-processens proaktive scope.
    Ian vil indføre os i de krav og processer der allerede ligger i GMP godkendelserne, der er sammenlignelige med Cx, samt kommer med eksempler og oplæg til hvor Cx-processen kan forbedre disse med Cx’en fokus på dialog og tværfaglighed

René Borup Knorborg, Head of Commissioning & Fire Safety hos Copenhagen Airports A/S.

  • Cx-processen i Copenhagen Airports A/S har en lang historie. CPH er måske den bygherre der har implementeret Cx-processen og DS3090 mest i sine udbud, kontrol aflevering og opfølgning. CPHs krav er standardiseret i bygherre standarder, hvilket skaber kontinuitet, men kræver også løbende opdateringer.
    René har været udførende Cx-manager i lufthavnen igennem snart fire år og han vil indføre os i, hvorledes CPH arbejder med at vedligeholde og udvikle Cx-processen, samt hvilke udfordringer det kan give med en fast proces til alle projekter, men med nye aktører fra projekt til projekt.

Pris: 2.950 DKK ex. moms -  kun for medlemmer af DFM, MMF eller Konstruktørforeningen.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Dansk Facilities Management
Tlf: +45 2964 4385
dfm@dfm-net.dk

Kontaktinformation til arrangør

Dansk Facilities Management
Tlf: +45 2964 4385
dfm@dfm-net.dk